Aircondition service

På E2 Bilers værksted, kan du få foretaget aircondition service på din bil. Aircondition service eller rens af anlægget, er ikke altid opgivet i din servicebog. Derfor anbefaler vi, at du selv sørger for at huske, at få foretaget aircondition service på din bil engang imellem.

Dit airconditionanlæg eller klimaanlæg, er en vigtig funktion i din bil, både sommer og vinter, da du med dette system kan regulere temperaturen i bilen, så der hverken er for varmt eller for koldt. Ligesom med alle andre komponenter i din bil, er det derfor en god idé at sørge for at dit airconditionanlæg altid er godt vedligeholdt.

Aircondition service

Aircondition service bil – hvordan og hvorfor?

Som sagt er dit aircondition- eller klimaanlæg afgørende for indeklimaet i din bil. Et airconditionanlæg taber med tiden kølemiddel og det betyder, at anlægget hele tiden mister evnen til at køle optimalt. 

I gennemsnit vil dit airconditionanlæg tabe 10% af kølemidlet pr. år. Derfor anbefaler vi, at du cirka hvert andet år får foretaget et grundigt aircondition service. Kører du på lange bilferier eller kører du generelt bare meget, så anbefaler vi et årligt eftersyn. 

I det lange løb kan det godt betale sig at få regelmæssige aircondition service, frem for at vente til der opstår problemer. Du kan eksempelvis risikere overophedning, hvilket kan betyde en større og mere omkostningsfuld reparation. 

Sådan foregår aircondition service

Ved service af aircondition på bil, sørger vi enten for at skifte eller fylde mere kølemiddel på. Dette bør altid gøres af en mekaniker, da kølemiddel er et kemikalie, som du ikke selv bør arbejde med. Udover at skifte kølemiddel, skifter vi også olie på dit klimaanlæg. Det fungerer som smøremiddel og sørger for at kompressoren ikke slides for meget. Desuden tjekker vi om dit pollenfilter skal skiftes.

aircondition service
Vi anbefaler, at du cirka hvert andet år får foretaget et grundigt aircondition service.

Aircondition service priser hos E2 Biler

Prisen på aircondition service afhænger af mange ting. Vores aircondition service priser baseres på hvor meget der skal laves, hvilket kan variere fra et mindre eftersyn, til større eller mindre reparationer. Tag en snak med os, så giver vi et overslag på din pris på aircondition service.

Aircondition i bil virker ikke – hvad gør du?

Hvis dit aircondition- eller klimaanlæg i bilen pludselig ikke virker, så er det en god idé at kigge forbi værkstedet.

Hvis du oplever noget af følgende, kan det være tegn på at der er noget galt og du bør bestille tid til aircondition service.

[

Anlægget køler ikke
Hvis dit anlæg er sat til at køle, men ikke gør det, bør du få tjekket det på værkstedet.

[

Ruder der dugger
Hvis ruderne dugger lige når du starter bilen, kan det være tegn på, at det er tid til en reparation. Bemærk om der kommer ringe af dug lige over blæserne.

[

Muggen eller fugtig lugt
Hvis der er en dårlig lugt når dit aircondition- eller klimaanlæg kører, er det tegn på at noget ikke er som det skal være.

Gode råd til vedligeholdelse af aircondition / klimaanlæg
Helt ny bil - er aircondition service så nødvendigt?
I starten vil airconditionanlægget i din nye bil forhåbentlig fungere upåklageligt. Der vil være masser af kølevæske, filteret er rent og kompressoren virker. Dette påvirkes dog hurtigt ved brug, men også hvis du undlader at lade anlægge køre. Sørg derfor for at få et aircondition service med jævne mellemrum – selvom din bil er af nyere dato.
Bør jeg slukke mit airconditionanlæg om vinteren?
Mange vælger at lade anlægget være slukket om vinteren. Enten for at spare brændstof, eller fordi der ikke er brug for kulde. Det anbefales dog ikke, at lade airconditionanlægget være slukket vinteren igennem. Da vil smøremidlet nemlig stå stille og det kan føre til tørre og utætte pakninger. Sørg derfor for at holde anlægget tændt hele vinteren – det er også med til at holde et godt og tørt indeklima i bilen.
Hvor ofte skal bilen til aircondition service?
Vi anbefaler at du som minimum får din bil til aircondition service hvert andet år, hvor at vedligeholde anlægget bedst muligt. Kører du meget, eksempelvis på lange bilferier, så anbefaler vi et årligt eftersyn.
Aircondition service

Spørgsmål og svar

Har du
flere spørgsmål?
Har du fortsat nogle spørgsmål som ikke er blevet besvaret? Så kontakt os endelig, vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hvad koster aircondition til bil?

Prisen på et aircondition service, afhænger af flere ting og vi er derfor nødt til at få bilen ind, for at se hvad der skal til for anlægget igen køler.
Vi kigger blandt andet på, hvor meget kølemiddel er der tilbage, hvilket kølemiddel som bruges, samt vi kigger efter lækager.

Kontakt os derfor gerne hvis du oplever problemer med din aircondition.

Aircondition service, hvor ofte?

Vi anbefaler, at du bør få efterset din aircondition ca hvert andet år. Man siger at en aircondition ca taber 10% af sit kølemiddel om året.

Hvis det er længe siden du har fået et aircondition service, så du velkommen til at kontakte os.

Hvordan virker aircondition i bil?

Et airconditionanlæg virker således, at en kølevæske som under lavt tryk bliver omdannet til gas. Hele denne proces afgiver så en kulde, som sendes ind i bilen igen, og den varme luft som dannes, ledes væk udenfor.

Hvor meget kølemiddel til aircondition bil?

Det afhænger meget af hvad din bil kan indeholde, men lige meget hvad anbefaler vi aldrig du selv fylder kølemiddel på din bil, da der risiko for udslip af klimaskadelige gasser. Vi hjælper gerne med påfyldning af kølemiddel, kontakt os i dag.

Hvad er aircondition bil?

Et airconditionanlæg blæser kold luft i kabinen, og du vil ikke have mulighed for at indstille temperaturen på anlægget i modsætning til et klimaanlæg, som selv regulere temperatureren.

Har du
flere spørgsmål?
Har du fortsat nogle spørgsmål som ikke er blevet besvaret? Så kontakt os endelig, vi sidder klar til at hjælpe dig.

Find os på adressen :

Københavnsvej 237, 4600 Køge