Udskiftning af bilbatteri

Bilbatteriet er uden undtagelse et af de vigtigste elementer i bilen, som hjertet på et menneske. Det er kun blevet mere vigtigt med udviklingen indenfor bilindustrien, da vi i dag ser flere og flere elektroniske biler. Med udviklingen er også kommet langt større krav til et batteri i bilen i dag, som i hvad det skal kunne kapere m.m. 

Det er særligt i vinterperioden, at et bilbatteri har det hårdest – specielt hvis bilen står ude om natten. Dette er vigtigt for en bilejer at vide, med en fuld batteridrevet bil, skal du være opmærksom på tapningen af energi i takt med en lavere temperatur. 

Autoværksted

Vi ved alle hvor lækkert det er, at sidde i en varm bil, høre radio, eller benytte vores elektriske vinduer. Alt efter hvad vi benytter vil dette tappe energien fra batteriet. Ved disse daglige udfordringer for batteriet, er det vigtigt at vælge et kvalitets batteri.

Hvornår skal et bilbatteri skiftes?

Du kan som udgangspunkt regne med, at et batteri holder op mod syv år, hvis det er et kvalitets batteri. Men det er selvfølgelig også afgørende hvordan dit batteri bliver brugt.

Hos E2 Biler vil vi gerne sikre og hjælpe dig, så du ved hvilken stand dit bilbatteri er i, det er aldrig sjovt ikke at kunne starte bilen, om det er på vej til arbejde eller andet vil man gerne undgå dette. Vi råder til at man får kontrolleret batteriet med jævne mellemrum. Så du ved hvilken stand dit batteri er, og da alle batterier ikke bruges ens, er det vigtigt for os at have dialogen med dig omkring brugen. Benytter du f.eks. ofte sædevarme/køling, A/C, vil dette være afgørende for batteriets levetid. Når vi har gennemgået dit batteri vil vi gøre opmærksom på, om batteriet skal skiftes eller hvad du kan gøre for at det lever længere.

Sådan forlænger du levetiden på dit bilbatteri

Autoværksted

Du kan faktisk gøre meget selv for at forlænge levetiden på bilens batteri, dette er hverken besværligt eller tidskrævende. Det er dog aldrig muligt at forhindre, at bilen ikke vil starte, hvis bilens batterier er nedslidt.

Autoværksted

Hold dit batteri opladt så godt som muligt, dette kan du gøre ved, at køre en tur på 30-45 minutters. En gang om måneden, kan du med fordel sætte en lader på batteriet, dette gælder især i de kolde vintermåneder. En anden fornuftig ting at gøre er at kontrollere og rense batteriet for ir ved polerne. Ved at følge disse råd, skaber du de bedste omstændigheder for at din bils batteri, har den længst mulige levetid.

Montering af nyt bilbatteri

Vi hos E2 Biler råder til, at man får skiftet bilbatteri hos et autoværksted. Men føler man at det kan man godt klare selv, udelukker vi ikke dette, men informerer blot omkring at især med nyerer biler, kan det være besværlige, og her er det ikke risikoen værd.

En fagperson vil vide alt om den elektronik din bil har, og sikre du ender med en bil som fortsat virker efter et skift af batteri på alle elektroniske punkter. Det betyder altså, at det er meget vigtigt, at man har fuldkomment styr på, hvordan man skifter et bilbatteri, hvis man insisterer på at gøre det selv. Vi vil altid være klar til at råde og vejlede, hvis du er i tvivl om hvilke komplikationer du måtte stå overfor hvis du gør det selv, og så er det din beslutning, det er trods alt din bil.

Opladning til bilbatteri

Det er ganske rigtigt, at du kan stå en i situation hvor dit batteri er helt fladt eller nok til, at du ikke kan starte bilen. Er man på vej ud af døren uanset grund er det aldrig sjovt ikke, at kunne komme nogen vegne grundet et fladt batteri. Der er forskellige måder du kan oplade dit batteri, din bil kan lade batteriet op ved at stå i tomgang, men vi råder ikke hos E2 biler til at dette er løsningen, det er heller ikke lovligt, og det kan tage alt fra 1-2 timer, at lade batteriet op. Få en batterioplader i stedet, eller kom forbi vores værksted og lad os hjælpe dig med, at finde ud af standen for dit batteri.

Find os på adressen :

Københavnsvej 237, 4600 Køge