Afbalancering af dæk og hjul

Oplever du din bil er ude af balance, skal du vide at dette kan medfører til at bilen bliver skæv, og det vil sige at dele af bilen tager skade og bilens køreegenskaber bliver nedsat.

Hos en bil som ikke er blevet afbalanceret ser man ofte at ophæng og hjulleje samt styretøj bliver belastet, og du vil få dæk som bliver slidt skævt. 

Udover belastninger som din bil får, vil du også kunne mærke det, bilen kan begynde at ryste i værste tilfælde. Men du får også en dyre kørsel fra A til B grundet forhøjet brændstofforbrug.

Autoværksted

Kør længere pr. km. og behold bilens køreegenskaber, ved den korrekte afbalancering af dæk og hjul.

Hvad er afbalancering

Afbalanceringen sker ved hjælp af en maskine, hvor vi placerer hjulet i. Dette gøres for at se om der er vægtforskel på dæk og hjul. Maskinen måler balancen ved at roterer hjulet rundt, så den kan indikerer den nøjagtige modvægt og hvor den skal placeres.

 

Hvorfor er afbalancering vigtig

En tommelfingerregel er at man ved skift af dæk og hjul bør få dem afbalanceret, er der den mindste forskel på vægten på dæk og hjul, vil du ende i en ubalanceret bil.

Har du sommer og vinter hjul som blot skal monteres , vil du ofte kunne undvære at skulle afbalancerer dem igen, kommer dog an på hvordan de opbevares. Vi råder til at man selvom de ikke skal afbalanceres, at man kontrollerer dette igennem dækkenes levetid.

 

 

Find os på adressen :

Københavnsvej 237, 4600 Køge